IgE proti jednotlivým alergenům_S
IgE proti Dermatophagoides pteronyssimus (S; arb. látková konc. [kU/l] *)

Odběr do: Plast s akcelerátorem srážení (se separačním gelem)
Materiál: Krev venózní
Maximální doba doručení do laboratoře: 1 [den] při 4 °C

Provádíme:
Dostupnost rutinní: Pondělí až pátek
Odezva rutinní: výsledek vyšetření do 6 týdnů od přijetí vzorku

Stabilita po preanalytické úpravě:
při 20 -25 °C: 1 [den]
při 4 - 8°C: 1 [týden]
při -20°C: 12 [týden]

Referenční rozmezí:
S Věk od Věk do DRM HRM Jedn. Další údaje
0D 99R+ <0,1 kU/l
Zdroj referenčních mezí:
firemní návod výrobce Thermo Scientific pro stanovení na analyzátoru Phadia 250

Interference:

Další informace:

 

Seznam alergenů pro vyšetření specifického IgE (systém Phadia 250)

 

 

Roztoči

 

d1

Dermatophagoides pteronyssinus

House dust mite

d2

Dermatophagoides farinae

House dust mite

d202

nDer p 1 House dust mite

Dermatophagoides Pteronyssinus

d203

rDer p 2 House dust mite

Dermatophagoides Pteronyssinus

d205

rDer p 10 Tropomyosin, House dust mite

Dermatophagoides Pteronyssinus

 

 

zvířata

 

e1

kočičí srst

 

e94

rFel d 1 Cat

 

e3

koňská srst

 

e4

kravská srst

 

e5

psí srst

 

e6

morčecí epitelie

 

e78

peří andulky

 

e82

králičí epitelie

 

e84

kreččí epitelie

 

e87

krysí epitelie, sérové a močové proteiny

 

e88

myší epitelie, sérové a močové proteiny

 

 

 

pyl stromů

 

t3

bříza

Betula verrucosa

t215

rBet v 1 PR-10, Birch

Betula verrucosa

t216

rBet v 2 Profilin, Birch

Betula verrucosa

t11

platan

Platanus acerifolia

t15

jasan

Fraxinus americana

t9

olivovník

Olea europaea

t224

nOle e 1 Olive

Olea europaea

t23

cypřiš

Cupressus sempervirens

 

 

pyl travin

 

g6

bojínek

Phleum pratense

g205

rPhl p 1 Timothy

Phleum pratense

g213

rPhl p 1, rPhl p 5b Timothy

Phleum pratense

 

 

 

pyl bylin

 

w1

ambrosie

Ambrosia elatior

w6

pelyněk

Artemisia vulgaris

w21

parietaria

Parietaria judaica

 

 

plísně

 

m1

Penicillium chrysogenum (P. notatum)

 

m2

Cladosporium herbarum

 

m3

Aspergillus fumigatus

 

m5

Candida albicans

 

m6

Alternaria alternata

 

m229

rAlt a 1

Alternaria alternata

m207

Aspergillus niger

 

 

 

potraviny

 

 

vejce

 

f1

vaječný bílek

 

f232

nGal d 2 Ovalbumin, Egg

 

f233

nGal d 1 Ovomucoid, Egg

 

f75

vaječný žloutek

 

 

 

mléko

 

f2

mléko

 

f76

nBos d 4 alpha-lactalbumin, Milk

 

f77

nBos d 5 beta-lactoglobulin, Milk

 

f78

nBos d 8 Casein, Milk

 

 

 

obiloviny

 

f4

pšenice

Triticum aestivum

f79

Gluten

 

f416

rTri a 19 Omega-5 Gliadin, Wheat

Triticum spp.

f5

žito

Secale cereale

f6

ječmen

Hordeum vulgare

f7

oves

Avena sativa

f8

kukuřice

Zea mays

f9

rýže

Oryza sativa

f11

pohanaka

Fagopyrum esculentum

 

 

 

 

 

 

ořechy a semena

 

f13

burský ořech

Arachis hypogaea

f422

rAra h 1 Peanut

Arachis hypogaea

f423

rAra h 2 Peanut

Arachis hypogaea

f352

rAra h 8 PR-10, Peanut

Arachis hypogaea

f17

lískový ořech

Corylus avellana

f256

vlašský ořech

Juglans spp.

f202

kešu

Anacardium occidentale

f18

para ořech

Bertholletia excelsa

f20

mandle

Amygdalus communis

f36

kokosový ořech

Cocos nucifera

f224

mák

Papaver somniferum

f10

sezam

Sesamum indicum

 

 

luštěniny

 

f14

soja

Glycine max

f353

rGly m 4 PR-10, Soy

Glycine max

f15

fazole

Phaseolus vulgaris

 

 

ryby a mořské plody

 

f3

treska

Gadus morhua

f41

losos

Salmo salar

f61

sardinka

Sardinops melanosticta

f40

tuňák

Thunnus albacares

f206

makrela

Scomber scombrus

f204

pstruh

Oncorhynchus mykiss

f23

krab

Cancer pagurus

f24

kreveta

Pandalus borealis,

f351

rPen a 1 Tropomyosin, Shrimp

 

f59

chobotnice

Octopus vulgaris

f304

langusta

Palinurus spp.

 

 

maso

 

f26

vepřové

Sus spp.

f27

hovězí

Bos spp.

f83

kuře

Gallus spp.

 

 

 

 

 

 

 

 

ovoce

 

f33

pomeranč

Citrus sinensis

f49

jablko

Malus x domestica

f84

kiwi

Actinidia deliciosa

f91

mango

Mangifera indica

f92

banán

Musa spp.

f96

avokádo

Persea americana

 

 

zelenina

 

f85

celer

Apium graveolens

f31

mrkev

Daucus carota

f25

rajče

Lycopersicon lycopersicum

f244

okurka

Cucumis sativus

f47

česnek

Allium sativum

f48

cibule

Allium cepa

f260

brokolice

Brassica oleracea var. italica

 

 

hmyz a hmyzí jed

 

i1

včela

Apis mellifera

i208

rApi m 1 Phospholipase A2, Honey bee

Apis mellifera

i214

rApi m 2 Hyaluronidase

Apis mellifera

i216

rApi m 5 DPP

Apis mellifera

i217

Api m 10 Icarapin

Apis mellifera

i2

Dolichovespula maculata (vosa)

Dolichovespula maculata

i3

Vespula spp. (vosa)

Vespula spp.

i209

rVes v 5 Common wasp

Vespula vulgaris

i211

rVes v 1 PLA1 Common wasp

Vespula vulgaris

i4

Polistes spp. (vosík)

Polistes spp.

i210

rPol d 5 European Paper Wasp

Polistes dominulus

i5

Dolichovespula arenaria (vosa)

Dolichovespula arenaria

i75

Vespa crabro (sršeň)

Vespa crabro

o214

MUXF3 CCD, Bromelain

 

i6

šváb

Blatella germanica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Léky

 

c1

Penicilloyl G

 

c2

Penicilloyl V

 

c5

Ampicilloyl

 

c6

Amoxicilloyl

 

c202

Suxamethonium (succinylcholine)

 

Rc208

Tetanus toxoid

 

c260

Morphine

 

c261

Pholcodine

 

 

 

profesní alergeny

 

k78

etyhlenoxid

 

k82

latex

Hevea brasiliensis

k215

rHev b 1 Latex

Hevea brasiliensis

k219

rHev b 6.01 Latex

Hevea brasiliensis

k83

bavlna

 

k85

chloramin

 

k87

nAsp o 21 alfa-amyláza

Aspergillus oryzae

 

 

 

 

 

 

Hodnocení koncentrace specifického IgE podle RAST tříd

 

V tabulce je uvedeno hodnocení pomocí tzv. RAST tříd. Toto hodnocení není v praxi používáno a není v souladu s aktuálním doporučením výrobce na rozhraní pozitivity. Uvádíme však nadále platnou klasifikaci RAST Classes, pro případné použití (EHK).

 

IU/ml

RAST třída

0-0,35

0

0,35-0,7

1

0,7-3,5

2

3,5-17,5

3

17,5-50

4

50-100

5

<100

6